Eρευνητικό Eργαστήριο Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  1. "Ηλεκτρικά και Μαγνητικά πεδία Γ/Μ Υψηλής Τάσης, Υ/Σ και ΚΥΤ, διεξαγωγή Πρότυπων Μετρήσεων, Επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και συσχέτιση αυτών με το φαινόμενο Corona»", πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), 2023. 
  2. "Μελέτη για την επίδραση της χρήσης γειώσεων προστασίας και εργασίας στην προστασία τεχνικού προσωπικού στην περίπτωση εκδήλωσης σφάλματος σε γραμμή 20kV λόγω θραύσης υπερκείμενου αγωγού γραμμής 150kV και διερεύνηση της αξιοπιστίας χιτωνίων επισκευής σε γραμμές 150kV", πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), 2023.
  3. "Σχεδιασμός, Εγκατάσταση, Λειτουργία, Συντήρηση, Χειρισμός, Επισκευή ή Αποσυναρμολόγηση, Διαχείριση Εξοπλισμού Υψηλών Τάσεων που περιέχει SF6 ή/και λοιπά Φθοριούχα Αέρια", συμμετοχή σε πρόγραμμα συνεργασίας με το εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ενεργειακών Συστημάτων του ΠΑΔΑ και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Το πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση και πιστοποίηση του προσωπικού που διαχειρίζεται εξοπλισμό υψηλής τάσης με μόνωση SF6, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Κανονισμοί (ΕΕ) 517/2014 και (ΕΕ) 2015/2066), 2019-2022.
  4. "ΕΛΚΕΝΑΚ – Εφαρμογή Λογισμικού ΚΕΝΑΚ για Ενεργειακές Επιθεωρήσεις Κτιρίων", αυτοχρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες μηχανικούς με αντικείμενο την διεξαγωγή μελετών ενεργειακής αξιολόγησης και κατάταξης κτηρίων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα και τον Ελληνικό Κανονισμό ΚΕΝΑΚ, 2018 - 2022. 
  5. "Διερεύνηση της βέλτιστης διαμόρφωσης συστήματος ηλεκτροδίων γείωσης καλωδίωσης συνεχούς υψηλής τάσης (HVDC) για μεγάλου μήκους διασυνδέσεις Αττικής-Κρήτης". Πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), 2019.
  6. "Support Tool for Energy Efficiency Programs in Medical Centers – STEER", συμμετοχή σε πρόγραμμα του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" (Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων ΙΝΒΙΣ) σε συνεργασία με άλλα 4 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (Politecnico di Milano, Bayreuth Unviversitaet, Universitad de Granada, Afeka Academic College of Engineering Tel Aviv) και 3 εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (2 από Ιταλία και 1 από Πολωνία) . Το έργο  χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πρόσκλησης MARIE SKŁODOWSKA-CURIE RESEARCH AND INNOVATION STAFF EXCHANGE (RISE) – EU Horizon 2020 (call H2020-MSCA-RISE-2014) με στόχο την ανάπτυξη πρωτότυπων μοντέλων υπολογισμού για τον υπολογισμό των ενεργειακών απαιτήσεων σε μεγάλα νοσοκομειακά συγκροτήματα και την αποτίμηση της ενεργειακής αποδοτικότητάς τους καθώς και την υιοθέτηση κατάλληλων παρεμβάσεων και μέτρων για την βελτίωση της αυτής, 2017-2018.
© 2018 University of West Attica. All Rights Reserved. Designed By E. D. Fylladitakis, Supported by A. Moronis