Eρευνητικό Eργαστήριο Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας

Διευθυντής

Δρ. Αντώνιος Ξ. Μορώνης

Ο Δρ. Αντώνιος Ξ. Μορώνης είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι επίσης Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας. Διαθέτει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1990) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδακτορικό Δίπλωμα σε θέματα Ηλεκτρομονωτικών Υλικών και Υψηλών Τάσεων (1995) από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Κατά το διάστημα από το έτος 2001 έως το Φεβρουάριο του έτους 2018 υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας όπου υπήρξε Διευθυντής του Τομέα Ενεργειακής Ηλεκτρολογίας επί σειρά ετών αλλά και Προϊστάμενος του Τμήματος αυτού επί διετία..
Έχει εργασθεί ως Ερευνητής στο Ε.Μ.Π. κατά τα έτη 1990-1995 και ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού (Κ.Ε.ΤΕ.Σ) κατά τα έτη 1996-1999. Έχει επίσης εργασθεί ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα κατά το διάστημα 1991-1995 σε αντικείμενα που άπτονται της ειδικότητάς του. Με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα έχει συμμετάσχει σαν επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος της κύριας ερευνητικής ομάδας αλλά και σαν συνεργαζόμενος ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα ή άλλες ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του ΤΕΙ Αθήνας, του Ε.Μ.Π. αλλά και πανεπιστημίων του εξωτερικού όπως τα Ηeriot Watt, Brunel, Politecnico di Milano κ.λπ. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1990 και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές και σε ημερίδες του φορέα αυτού.
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και σε εθνικά περιοδικά και συνέδρια σε γνωστικά αντικείμενα όπως αξιοπιστία, συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, μελέτη και σχεδιασμός συστημάτων γείωσης, εφαρμογές νοσοκομειακού εξοπλισμού, εφαρμογές τεχνολογίας υψηλών τάσεων, ηλεκτρομονωτικά υλικά, μελέτη διηλεκτρικών υλικών, μελέτη σύγχρονων εφαρμογών της ηλεκτροϋδροδυναμικής, καθώς και σε θέματα ενεργειακής ανάλυσης κτηριακών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεταφορτώστε το πλήρες βιογραφικό

Κύρια Ερευνητική Ομάδα

Δρ. Ιωάννης Ράμπιας

Σπούδασε στο University College του Cardiff στην Αγγλία, από όπου έλαβε το πτυχίο B.Sc.(Hon.) Ηλεκτρολόγου-Ηλεκτρονικού Μηχανικού το 1979 και το πτυχίο M.Sc. Ηλεκτρολόγου-Ηλεκτρομαγνητικού Μηχανικού το 1981. Τη Διδακτορική του διατριβή πάνω στις "απώλειες ενέργειας στα άμορφα μεταλλικά κράματα (υλικά μετασχηματιστών)" την εκπόνησε στο Ερευνητικό Κέντρο Wolfson Centre for Magnetics Technology (UCC) το 1985.
Από το 1986 είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και έχει διατελέσει Προϊστάμενος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος και Υπεύθυνος Τομέα Μαθημάτων του Τμήματος.
Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ενεργειακή Πληροφορία σε Βιομηχανικές Μονάδες και στους Δείκτες Ενεργειακής Απόδοσης στην Ενεργειακή Πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Τσεκούρας Γεώργιος

Εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το Σεπτέμβριο του 1994. Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών (1999) με βαθμό "Άριστα", το μεταπτυχιακό "Ενδεικτικό Ειδίκευσης στην επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών" με βαθμό "Άριστα" από το Ε.Μ.Π. (2001) και το διδακτορικό του Μηχανικού Ε.Μ.Π. με βαθμό "Άριστα" (2006). Επιπλέον έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ με βαθμό "Άριστα" (2004).Κατά τη διάρκεια των σπουδών έλαβε πάνω από 20 βραβεία & υποτροφίες από Ε.Μ.Π., Ι.Κ.Υ. (ως προπτυχιακός) και Γ.Γ.Ε.Τ. (ως μεταπτυχιακός φοιτητής). Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας σε έργα ηλεκτρολόγου μηχανικού και ως εξωτερικός συνεργάτης σε μελετητική εταιρεία ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κατά την περίοδο 2000-2008, από το Μάρτιο του 2009 ως το Φεβρουάριο του 2010 εργάστηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών ως ηλεκτρολόγος - πολιτικός μηχανικός, από το Μάρτιο του 2010 ως τον Οκτώβριο του 2014 ήταν Λέκτορας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο αντικείμενο της Ηλεκτροτεχνίας, από το Νοέμβριο του 2014 ως το Σεπτέμβριο του 2017 Επίκουρος Καθηγητής επί θητεία στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο αντικείμενο των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με έμφαση στα πλοία. Από τον Οκτώβριο του 2017 ήταν Επίκουρος Καθηγητής επί θητεία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Σ.Τ.ΕΦ., Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε και από το Μάρτιο του 2018 έχει ενταχθεί με την ίδια βαθμίδα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής..

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμενα Μέλη

Κονταξής Παναγιώτης

Σπούδασε στο Τμήμα Ενεργειακής Τεχνικής (αρχική ονομασία του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας) του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με κατεύθυνση ενεργειακού ηλεκτρολόγου (πτυχίο 1996). Συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με κατεύθυνση ενεργειακού (δίπλωμα 2003), επίσης έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο "Παραγωγή & Διαχείριση Ενέργειας" το 2004 από το ίδιο Ίδρυμα.
Τα ερευνητικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ενεργειακές επιθεωρήσεις, μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας, μελέτες φωτισμού, έλεγχο συστημάτων φωτισμού, ποιότητα ισχύος, συστήματα γείωσης, ηλεκτρικές μηχανές, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, κ.α..

Διαβάστε περισσότερα

Εμμανουήλ Δ. Φυλλαδιτάκης

Ο Εμμανουήλ Δ. Φυλλαδιτάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας, Τ.Ε.Ι. Αθηνών, από το 2010. Συνέχισε τις σπουδές του κι έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ενέργεια με διάκριση από το πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Σκωτίας, καθώς και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Brunel University London στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σήμερα εργάζεται ως μηχανικός στον Α.Δ.Μ.Η.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη των εκκενώσεων κορώνα, του ηλεκτρό-υδροδυναμικού φαινόμενου, των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, της εκπαίδευσης μηχανικών και τα συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προεστάκης Εμμανουήλ

Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (πτυχίο 1986). Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο "Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής" από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Πτυχίο 2007). Κατέχει επίσης και το δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού Παραγωγής του Ε.Μ.Π. παρακολουθώντας και τα μαθήματα του κύκλου Μηχανικού Παραγωγής. Κατέχει το δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε. των ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου Κρήτης (πτυχίο 1981). Έτυχε υποτροφίας από το ΙΚΥ δύο φορές. Δραστηριοποιήθηκε ως Μελετητής και Κατασκευαστής (πτυχίο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) με κατηγορίες έργων και εξειδικευμένες εργασίες στα Ηλεκτρομηχανολογικά τάξης Α2 και στα Βιομηχανικά και Ενεργειακά Τάξης Α1. Διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος στον Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. με μελέτες και επιβλέψεις μεγάλων έργων. Από το 1983 έως και το 2018 έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας με την ιδιότητα του εργαστηριακού συνεργάτη. Από το 1986 μέχρι σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο Ηλεκτρομηχανολογικών Μελετών – Κατασκευών. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε ενεργειακή εξοικονόμηση στα κτήρια και σε δοκιμή υλικών.

Διαβάστε περισσότερα

Κιούσης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης (1981) έλαβε Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού (2006), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με διάκριση (2010), Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης (2012), Διδακτορικό Δίπλωμα στις Υψηλές Τάσεις (2014), Πιστοποίηση Επιπέδου 5 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (2015), ενώ τώρα ολοκληρώνει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων. Έχει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και Διεθνή Συνέδρια ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο "The EHD effects in asymmetric air gaps" του οίκου Lambert Academic Publishing. Έχει πάνω από δέκα χρόνια επαγγελματικής και διδακτικής προϋπηρεσίας και είναι κάτοχος εκπαιδευτικής επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Είναι συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ και είναι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη φαινομένων υψηλών ηλεκτρικών πεδίων, ηλεκτροϋδροδυναμικών ροών και θέματα ενεργειακών εφαρμογών.

Υποψήφιοι Διδάκτορες

  • Μπάτου Μαρία

  • Κίντζιος Νικόλαος

  • Ορφανός Σταμάτιος
© 2018 University of West Attica. All Rights Reserved. Designed By E. D. Fylladitakis, Supported by A. Moronis